fbpx

Преводи на английски език

Превод и легализация

БГ Превод предоставя на своите клиенти най-висок клас преводачески услуги, включващи превод от английски на български и от български на английски език. Ние извършваме превод и легализация на документи с апостил, голям набор от административни документи и фирмена документация, и устни преводи от и към английски език. Нашите преводачи извършват писмени преводи на маркетингови, финансови, технически, юридически, медицински, художествени и специализирани текстове. Изберете преводачески услугите от БГ Превод!

Преводи и легализация
Преводи и легализация от БГ Превод

Освен превод от английски на български език и от български на английски език, ние извърваме преводачески услуги от немски на български или от български на немски език, както и към към всички други европейски езици. Ние работим бързо и качествено, и сме изцяло насочени към нуждите на клиента. Прецизността и професионализмът в работата ни са наши приоритети!

Нашите предимства:

  • Оферта до 1 час след Вашето запитване
  • Превод и легализация от заклет преводач
  • Доставка на превода по имейл или куриер
  • Решения, съобразени с нуждите на бизнеса Ви
  • Най-висока степен на клиентско обслужване

Устни преводи

Ние извършваме консекутивни и симултанни устни преводи на английски език за бизнес срещи, презентации и конференции, устни преводи от заклет преводач пред нотариус за нотариални сделки, придружаване с превод на чуждестранни гости и други. За повече информация и цени, моля да се свържете с нас.

The British Museum
Британският музей

Английският – лингуа франка

Може би е изненада за някои, но английският език не е най-говореният език на света. Много повече носители на езика имат китайският и испанският език. Но английският се е наложил като т.нар. лингуа франка в целия свят. Лингуа франка означава „повсеместно приет език за комуникация“. Английският е официалният език на Великобритания, Съединените Американски Щати, Ирландия, Австралия, Нова Зеландия и е много разпространен в големи региони от Африка и Азия. Установяването на английския като езикова норма започва през късното Средновековие. Тогава особено влияние върху формирането му имат латинският и, по исторически причини,  (завладяването на Британските острови от Уилиям Завоевателя) френският.

Съвременният английски език във формат, в която го познаваме днес започва да се формира с началото на английския Ренесанс през 14.-15.в. Основен принос в изграждането на съвременната норма имат поети и писатели, оставили непреходен отпечатък върху световната литература като Шекспир, Бен Джонсън, Робърт Сидни и други. Издадената през 17 в. Библия на крал Джордж окончателно превръща прехода от Средновековен английски към модерен език в норма.

Английският, поради своето широко разпространение, е може би най-живият език в света. Ежедневно към речниковите му единици се прибавят нови и нови думи. За всички специалисти по английски език основен референтен орган е Речникът на английския език, отпечатван от Оксфорд Юнивърсити Прес или иначе познат като Оксфордски английски речник. Всяка дума, поместена в това издание, се смята за официална лексема в английския език.

Лондон, река Темза
Лондон, река Темза