fbpx

Преводи от чeшки език от БГ Превод

Преводи и легализация на чешки език

БГ Превод предоставя най-висок клас преводи от чешки и преводи на чешки език за бизнес клиенти. Ние превеждаме и легализираме бизнес и фирмена документация от чешки или словашки на български и от български на чешки или словашки език.

Prague retro cars on the street

Нашите преводачи имат богат опит с текстове с различна специфика като маркетинг, икономика, финанси, право, техника, информационни технологии, телекомуникации, компютри, изкуство, медицина, художествени текстове и други. Ние ще преведем Вашите документи бързо и качествено, като се съобразим със спецификите на Вашата компания и бизнес. Моля, свържете се с нас за индивидуална оферта.

Нашите предимства:

  • Оферта до 1 час след Вашето запитване
  • Превод от чешки език от заклет преводач
  • Доставка на превода по имейл или куриер
  • Гъвкавост и най-високо качество на услугата

Устни преводи от чешки език

Ние извършваме устни преводи на чешки и преводи от чешки и словашки за бизнес срещи, презентации и конференции, устни преводи от заклет преводач пред нотариус за нотариални сделки, и други. За повече информация, моля, свържете с нас.

Books in czech language

Чешкият език

Преди всичко тябва да знаем, че чехите са особено горди с езика си. Чешкият е типичен западно-славянски език, говорен от около 10 милиона души. Като всички славянски езици и чешкият се отличава с особено сложна граматика и сравнително лесно построяван синтаксис. Особено характерна е комплексната фонологична система, в която се срещат сложни фонетични конструкции с множество съгласни или изобщо без гласни. Чешкият е изключително близък до словашкия, като двата езика се припокриват в огромни лексикални полета. Силно влияние върху културата, историята и изкуството, но също и върху езика оказват Германия и Австрия, и много чешки думи произхождат от немския.

Чешката литература

Литературата на чешки език е богата и с дълга и славна история. Първите писани творби на чешки език са се появили през 14 век. Своя истински напредък литературата на славянския народ постига през барока, класицизма и най-вече 20 век. Чехия е родила едни от най-въздействащите и влиятелни автори на Европейския континент. Това са Карел Чапек, Франц Кафка, Ярослав Хавличек и много други. През 1984 година чешката литература празнува своят голям момент на световно признание, когато Ярослав Сайферт спечелва Нобеловата награда за литература „за поетиката, богата на свежест, чувственост и разточителна изобретателност“. Не трябва да забравяме и другия знатен син на чешката литература Милан Кундера, който със своята „Непосилната лекота на битието“ се превръща в един от символите на литературата на 20ти век. Независимо че книгата е писана години след напускането на Чехия от Кундера, тя остава плод на неговото формиране като творец в средата на чешките литературни кръгове.

Prague Voltava river view