fbpx

Книгата вече и на български език

През 2015 година в България излезе за първи път изключително важната книга на известния психолог Шулц фон Тун „Да говорим помежду си“. Първата част на значителния труд на германския специалист разкрива основните проблеми в общуването между хората. Той обръща се внимание на ежедневни ситуации, в които ние говорим, но не се чуваме. Ситуации, в които не разбираме цялостното послание, което ни предават нашите партньори в „говоренето“. Българското издание на книгата е дело на издателска къща „Вистера“. Преводът е извършен в продължение на няколко години от германиста Д-р Борис Дренков и психолога Виолета Вълкова.

Книга "Да говорим помежду си"

Преглед

Да говорим помежду си – това е способността ни да общуваме, да се слушаме и разбираме е ключов фактор за личното ни щастие, реализацията и удовлетворение в живота. Днешният свят ни предлага безкрайно много начини за комуникация. Днес имаме повече приятели от когато и да било в миналото. Но въпреки това ние се чувстваме все по-самотни, неразбрани и изолирани. Оказва се, че не техническите, а чисто човешките ни способности да предадем истинските си мисли и чувства, да разкрием себе си са от особена важност.

откъс от книгата "Да говорим помежду си"
Хей, свети зелено!
Ти ли караш или аз карам?

„Новото е всеизвестното старо”

Книгата третира процеси, в които всеки участва ежедневно: комуникацията между хората, начина, по който се разбираме помежду си и се отнасяме един към друг. В книгата ще откриете нови страни в „старото”, всеизвестното, в ежедневно преживяваното. Ще видите в нова светлина някои неща, които досега са били в полумрак. Но може ли психологията да предложи нещо, чрез което да освети комуникацията между хората от научна гледна точка? Да я направи „по-добра”? Да, може. Наистина досега едва ли някой е подбрил своята способност за комуникация чрез изучаване на психологически доми и резултати от екперименти. Но определени познания и известни наръчници са на разположение на онези, които имат желание да се учат и да подобрят наученото.